top of page

Return To Play... What's in a name?

Doorheen het jaar zien wij heel wat sportieve patiënten, die na een opgelopen blessure of operatie terug op niveau moeten komen.Een eerste sporthervatting is altijd een grote stap in dit procesen een accurate voorbereiding is dan ook een must om de patiënt hier optimaal op voor te bereiden.


Om de grijze zone tussen een gevorderde, actieve revalidatie en die eerste sporthervatting op een gestructureerde manier aan te pakken, startten we 2 jaar geleden met ons Return to Play-programma onder leiding van physical trainer Jef.


In het RTP-programma zijn er verschillende oefengroepen met elk hun specifieke doelstellingen. Door middel van testing en teamoverleg beslissen we wie klaar is om deel te nemen aan de RTP-sessies en in welke groep gestart kan worden. Zo stellen we gepaste groepjes samen en kunnen we heel gericht gaan trainen.


In overleg beslissen we ook wie een niveau kan opschuiven. De RTP-sessies vervangen de kinesitherapie niet, maar werken aanvullend. Momenteel waren de sessies enkel toegankelijk voor mensen die uit revalidatie komen, maar vanaf februari 2020 krijgen de “small group sessies” een nieuwe vorm en zal het ook mogelijk zijn om deel te nemen van buitenaf!


Interesse? Stuur gerust een mail naar: info@teamforme.be. Meteen een trainingssessie boeken? Dat kan ook op www.teamforme.be/afspraak > training.
Commentaires


bottom of page