top of page

Wat is Blood Flow Restriction Training en is het goed voor je revalidatie?

Blood Flow Restriction Training is een relatief nieuwe vorm van training. Het biedt een groot voordeel in het revalideren na een operatie of bij een aandoening waarbij we de gewrichten niet te zwaar mogen belasten.


Wat doen we bij een Blood Flow Restriction Training?


Tijdens het trainen doen we een band rond je spieren, te vergelijken met een band die je bloeddruk meet. Vervolgens gaan we de doorbloeding lichtjes verminderen. Door deze drukverhoging worden aders dichtgedrukt terwijl de slagaders gedeeltelijk open blijven. Hierdoor worden verschillende positieve processen in de spier in gang gezet.

Wat is het voordeel van BFR?


Het gevolg van deze techniek is dat we met een lichte inspanning een zware training nabootsen. We belasten de gewrichten en pezen minder, maar we stimuleren wel de spieraanmaak en spierkracht. Ideaal voor mensen waarbij het minder evident is om intensief te trainen. Na een operatie kunnen we ook zo spierafname tegengegaan. We gebruiken deze techniek meer en meer tijdens het revalidatieproces.


Kan je een Blood Flow Restriction Training volgen bij FORME in Roeselare?


Ja hoor, zoals je in volgende video kan zien, gebruiken we deze techniek al een tijdje in onze revalidatietrajecten en trainingen. We bekijken zoals steeds op maat van de persoon of dit interessant kan zijn. Aarzel niet om ons te contacteren als je hier meer informatie over wilt.


Opmerkingen


bottom of page