top of page

Wat is een osteopathische behandeling?

Met een osteopathische behandeling (ook wel osteopathie genoemd) bekijken we lichamelijke klachten vanuit een ander geneeskundig perspectief.


Tijdens een osteopathische behandeling proberen we de complexe oorzaak van bepaalde klachten in kaart te brengen en richten ons daarbij op het ganse lichaamssysteem. We onderzoeken en behandelen functiestoornissen van gewrichten, weefsels en bewegingen. Op deze manier zorgen we voor een optimale beweeglijkheid en doorbloeding, die nodig is om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.


Het doel is de algemene gezondheid te verbeteren of een nieuw lichamelijk evenwicht te vinden door het lichaam manueel te behandelen.


Veel voorkomende klachten, die we osteopathisch behandelen zijn rug-en nekklachten, sportklachten, buikklachten, zwangerschapsklachten, klachten bij baby’s en jongeren, hoofdpijn. Uiteraard is de lijst van klachten waarbij we kunnen helpen nog veel langer.Is een osteopathische behandeling geschikt voor kinderen?


Een osteopathische behandeling is uitermate geschikt bij kinderen omdat we rustige en veilige technieken gebruiken om tot een natuurlijk herstel te komen. Meestal gebeurt dit ook nog eens in overleg met de klassieke geneeskunde. Veelal gaat het bij kinderen en jongeren dan om functionele uitdagingen zoals problemen bij spijsvertering, sport- of inspanningsproblemen, slaapproblemen of klachten rond de algemene ontwikkeling.Wat is het voordeel van osteopathie?


Osteopathie wordt gekenmerkt door zijn holistische aanpak. Dit betekent dat we niet het probleem als een individueel gegeven bekijken, maar dat we de mens en zijn of haar lichaam in het geheel analyseren. Zo sporen we de oorzaak van fysieke klachten en beperkingen op om die specifiek aan te pakken. Enkele andere voordelen op een rijtje:


- We starten altijd bij de oorzaak van de klacht

- Geen inspuitingen of medicatie

- Positieve effecten op lange termijn

- We kijken naar het volledige lichaamKan je een osteopathische behandeling volgens in onze praktijk in Roeselare?


Zoals je in volgende video kan zien, kan je zeker terecht in onze praktijk voor osteopathie. We bekijken zoals steeds op maat van de persoon of dit interessant kan zijn, ook bij kinderen en jongeren. Aarzel niet om ons te contacteren als je hier meer informatie over wilt.Comments


bottom of page